Abonnementen

Tarieven 2017Lenerspas-Drenthe

In de Drentse bibliotheken* zijn de volgende abonnementen verkrijgbaar:

Abonnement Toelichting Tarief 2017¹
    zonder incasso met incasso

0 t/m 18 jaar Onbeperkt lenen², maximaal 10 reserveringen tegelijk gratis n.v.t.

19 jaar en ouder:
Basis-abonnement 125 leenstrippen³ per jaar, maximaal 10 reserveringen tegelijk € 50,50 € 48,00

Groot-abonnement Onbeperkt lenen en reserveren² + dubbele uitleentermijn + inleverattendering per e-mail € 62,00 € 59,50

E-book-abonnement Alléén om e-books te lezen, zie verder bij e-booksabonnement n.v.t. € 42,00

Maand-abonnement 20 leenstrippen, 1 maand geldig € 10,00 n.v.t.

Duplicaat Vervangende pas € 5,00 n.v.t.

Steunabonnement Zie actievoorwaarden

Proefabonnement Alleen met speciale bon, zie de voorwaarden.

* Voor de bibliotheken Emmen en Hoogeveen gelden afwijkende voorwaarden en/of tarieven, zie wwww.bibliotheekemmen.nl en www.bibliotheekhoogeveen.nl.

¹) Bij betaling met automatische incasso geldt een korting van € 2,50.
²) De bibliotheek kan een maximum stellen aan het aantal mee te nemen materialen per uitlening, alsmede aan het aantal materialen dat je gelijktijdig op je abonnement hebt staan.
³) Met 1 leenstrip kun je een boek, tijdschrift, cd, dvd, blu-raydisk etc. lenen of verlengen. Voor het lenen van Toptitels in Bibliotheek Assen gelden afwijkende voorwaarden.

E-books

Met het abonnement van de Bibliotheek kun je gratis e-books lenen op www.bibliotheek.nl/ebooks. Hier kun je kiezen uit duizenden e-books voor tablet, smartphone en e-reader. Maak eenmalig een webaccount aan en begin met lezen! Lees je alleen e-books, dan kun je kiezen voor het digitale e-booksabonnement.

Lenen en terugbrengen bij álle bibliotheken in Drenthe

Het abonnement is geldig bij alle bibliotheken in Drenthe. Je kunt dus lenen en terugbrengen bij elke vestiging binnen de provincie.

Gastlenen buiten Drenthe

Met een basis- of groot-abonnement kun je ook lenen bij alle andere openbare bibliotheken in Nederland, het zogenaamde gastlenen. Dit kan bijvoorbeeld in de plaats waar je werkt, winkelt of studeert. Hoe het werkt vind je bij gastlenen.

Gratis internet

Bibliotheekleden kunnen gratis gebruik maken van internet op de computers in de bibliotheek. In de Bibliotheek is voor bezoekers gratis WiFi beschikbaar.

Lenen en verlengen

Op een basis-, maand- en toeristenabonnement mag je per keer zoveel boeken, tijdchriften, dvd's, cd's e.d. lenen als je wilt tot het aantal leenstrippen van je abonnement gebruikt is. Niet-gebruikte leenstrippen vervallen aan het einde van de contributieperiode. Voor houders van een groot-abonnement en van een abonnement tot 19 jaar geldt geen maximum in hoeveel je mag lenen.

Hoe lang je iets thuis mag houden verschilt per materiaal, zie bij Uitleentermijn.

Hoeveel je hebt geleend kun je zien op de uitleenbon. Je kunt dit ook zien op je Persoonlijke pagina nadat je bent ingelogd op de website.

Een verlenging telt ook als een uitlening en wordt afgetrokken van je aantal leenstrippen. Verlengen kan maximaal twee keer, mits het te verlengen materiaal niet gereserveerd is. Zie voor meer informatie bij Verlengen.

Contributieperiode

Je wordt lid voor de periode van 1 jaar (m.u.v. het maand- en toeristenabonnement). Wanneer je bijvoorbeeld in april lid wordt, loopt het abonnement tot 1 mei van het volgende jaar. Daarna kun je maandelijks opgezeggen per e-mail, telefonisch, per brief of in de bibliotheek.

Abonnementen voor scholen

Elke school kan per (combinatiegroep) een groepsabonnement afnemen bij de plaatselijke bibliotheek. Met dit abonnement kun je per groep (of school) in totaal 400 items per jaar lenen met een uitleentermijn van 6 weken inclusief inleverattendering. Een groepsabonnement wordt voor een jaar afgesloten en kost € 59,50 / € 4,95 per maand. Meer informatie en een uitgebreid overzicht van onze service voor het onderwijs vind je op www.doorgaande leeslijn.nl.