Bij voldoende belangstelling organiseren we een cursus Werken met de e-overheid (Digitsterker) in Bibliotheek Ruinerwold.

In de cursus Werken met de e-overheid  leer je digitale (overheids)diensten gebruiken, o.a. van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over:

• een DigiD aanvragen en gebruiken
• informatie zoeken en vinden op websites van de overheid
• een toeslag aanvragen
• een afspraak maken via een website
• je persoonlijke omgeving gebruiken van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid

Inschrijven

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je in met het inschrijfformulier. Kies het vakje Ruinerwold: ik heb belangstelling voor een cursus in Ruinerwold, voorjaar 2018.

Bij voldoende aanmeldingen zal er een cursus gepland worden in het voorjaar van 2018. De Bibliotheek neemt contact met je op.

Naar het inschrijfformulier

Kosten: Gratis

Een deskundige medewerker beantwoordt alle vragen over het gebruik van de computer, laptop, tablet, printer, e-reader en smartphone.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen over de digitale dienstverlening van de Bibliotheek zoals het downloaden van e-books en het gebruik van de website.

Datum: 25 apr
Locatie: Bibliotheek Zuidwolde
Heb je zin om creatief bezig te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten dan ben je van harte uitgenodigd!

Je mag je eigen knutsel- of handwerkje meenemen. Het Crea Café is voor iedereen toegankelijk, jong en oud, leden en niet- leden van de bibliotheek. Koffie en thee staan klaar en de toegang is gratis.

Datum: 26 apr
Locatie: Bibliotheek De Wijk
Het Boekstartuurtje is een gezellig uurtje, waarbij dreumesen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. De activiteiten zijn gericht op stimulering van de taalontwikkeling, de motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling van het jonge kind. De Boekstartuurtjes zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Datum: 02 mei
Eindtijd: 11:00
Locatie: Bibliotheek Ruinen

Datum: 04 mei
Eindtijd: 11:00
Locatie: Bibliotheek Ruinerwold

Deze cursus is voor mensen die nog niet wegwijs zijn op het internet en dat wel graag willen worden. In de cursus wordt geleerd gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer, zoals websites bekijken, e-mailen en hoe je bestanden kunt downloaden.

De cursus bestaat uit vijf lessen van twee uur en is gratis.

Aanmelden via 088 012 8210 of in Bibliotheek De Wijk.

Datum: 04 mei
Eindtijd: 12:00
Locatie: Bibliotheek Ruinerwold
Het Boekstartuurtje is een gezellig uurtje, waarbij dreumesen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. De activiteiten zijn gericht op stimulering van de taalontwikkeling, de motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling van het jonge kind. De boekstartuurtjes zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Datum: 09 mei
Eindtijd: 10:30

Datum: 09 mei
Locatie: Bibliotheek Zuidwolde

Het Crea Café is een initiatief van Bibliotheek Ruinen en Welzijn De Wolden.

Astrid Dijksterhuis (Bibliotheek Ruinen), tel. 088 012 8444 of
Leonoor Colenbrander (buurtwerker Welzijn De Wolden), tel. 0528 378686.
Datum: 16 mei
Eindtijd: 11:30
Locatie: Bibliotheek Ruinen

Datum: 23 mei

Datum: 24 mei

Datum: 01 juni
Eindtijd: 10:30

Datum: 06 juni

Datum: 07 juni
Locatie: Bibliotheek De Wijk

CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Het is toegankelijk voor alle toekomstige programmeurs van 7 tot 17 jaar.

Meld je aan!
Meedoen aan CoderDojo is mogelijk voor iedereen tussen 7 en 17 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je aan te melden.

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven.

Aanmelden CoderDojo

Datum: 20 juni