Op zondag 16 september wordt in Eelde / Paterswolde het nieuwe culturele seizoen geopend door vijf culturele instellingen: Culturele Raad Eelde, Café-Theater G&A Boelens, Bibliotheek Eelde, Museum Vosbergen en Museum De Buitenplaats. Zij bieden een zeer gevarieerd programma aan op verschillende locaties, waar bezoekers gratis van kunnen genieten.

Het programma:

Culturele Raad Eelde in Herberg van Hilbrantsz • Hoofdweg 90, 9761 EK Eelde
www.cultureleraadeelde.nl
www.herbergvanhilbrantsz.nl

• Opening door mevrouw Oetra Gopal, wethouder van de gemeente Tynaarlo voor o.a. Kunst & Cultuur
  • De CRE presenteert Valse Wichter, een vocaal kwartet met een optreden in cabaretsfeer.

Café-Theater G & A Boelens  • Hoofdweg 83, 9761 EC Eelde
www.cafeboelens.nl

• Gelegenheid tot lunchen
  • Optreden van Same Old, singer/songwriters met eigen nummers en covers in country-sfeer.

Bibliotheek Eelde • Wolfhorn 1, 9761 BA Eelde
www.bibliotheekeelde.nl

• Lilian Zielstra, stadsdichter van Groningen, leest voor uit eigen werk.

Museum Vosbergen • Vosbergerlaan 35, 9761 TJ Eelde
www.museumvosbergen.nl

• Folkduo Ies Mulder (dwarsfluiten) en David Munnelly (trekharmonica) met onder meer Ierse volksmuziek.

CRE in Museum De Buitenplaats • Hoofdweg 76, 9761 EK Eelde
www.museumdebuitenplaats.nl www.cultureleraadeelde.nl

• Optreden van folkduo Lenny en Junior met liedjes uit alle windstreken met gitaar, zang, fluit en mondharmonica.
Datum: 16 sept
Begintijd: 11.00 uur
Locatie: Diverse locaties in Eelde
Kosten: Gratis toegankelijk

We beginnen met uitleg over het snijden en bewerken van glas. Vervolgens ga je zelf aan de gang met een ontwerp. Uiteraard zijn er meerdere voorbeelden aanwezig waardoor je je kunt laten inspireren. Je kunt een schaal/object van 20×40 cm of 30×30 cm maken.

Alle glasobjecten moeten nog ongeveer 20 uur in de glasoven. Schalen zelfs 2x 20 uur. De gemaakte objecten kunt u dus niet aan het eind van de workshop mee naar huis nemen, maar daarover maken we een afspraak.

Opgave voor deze workshop kan in het Arthouse in de Bibliotheek van Zuidlaren of via arthouse@biblionetdrenthe.nl.

Docent: Marjan van Schaik van glasatelier Breekbaar
Deelname min. 6 max. 10 personen

Datum: 21 sept
Begintijd: 13.30
Kosten: € 65

Keith Haring (1958 - 1990) is een Amerikaanse kunstenaar, bekend van zijn typische mensfiguren die vaart en energie verbeelden.

Wat je in de tekenworkshop kunt verwachten:

• Mensfiguren tekenen in de sfeer van Keith Haring
  • Met aandacht voor de houding en uitstraling
  • Toevoeging van energielijnen
  • We voegen specifieke elementen van deze kunstenaar toe
  • Je maakt in twee uur een verrassend werkstuk

Iedereen kan het, jij ook!

Docent: Giny Alberts

Opgave voor deze workshops kan in het Arthouse in de bibliotheek van Zuidlaren of via arthouse@biblionetdrenthe.nl.

Datum: 26 sept
Kosten: € 25

Je eigen unieke leren tas maken is nu mogelijk in deze workshop! Je kunt kiezen uit verschillende modellen en maten tassen. Ook is het mogelijk om aanpassingen te doen naar jouw eigen idee.

Tijdens de workshop is er ruim voldoende leer aanwezig om je eigen tas samen te stellen. Je kiest de leersoorten die je wilt gebruiken en de fournituren voor je tas. Je krijgt hulp en advies bij het op maat maken van de verschillende onderdelen van je tas. Dit doen we met behulp van mallen.

Aan het einde van de workshop gaat alles mee naar het Atelier waar jouw unieke tas in elkaar wordt gezet. De datum van levering wordt afgesproken.

Opgave voor deze workshops kan in het Arthouse in Bibliotheek Zuidlaren of via arthouse@biblionetdrenthe.nl.

Docent: Annie Sturing

Minimaal 4 en maximaal 6 personen

Datum: 28 sept
Begintijd: 12:30
Eindtijd: 16:30
Kosten: Vanaf € 139

Zentangle is een Amerikaanse methode om via het tekenen van herhalende patronen concentratie, ontspanning en creativiteit te stimuleren.

• Kennismakingsles op maandagmiddag 15 oktober of woensdagmiddag 17 oktober.
• Vervolglessen op maandagmiddag 22 oktober, 29 oktober en 5 november van 13.30- 16.00 uur.

Datum: 15 okt
Kosten: € 25,- inclusief tekensetje

• Kennismakingsles op maandagmiddag 15 oktober of woensdagmiddag 17 oktober.

Datum: 17 okt
Kosten: € 25,- inclusief tekensetje