Bibliotheken Noordenveld, Huus van de Taol, Gemeente Noordenveld, de Cultuurcoach van Win, Historische Vereniging Roon, Dorpsbelangen Roderwolde, Gemeente Noordenveld, Martin Koster en Fokko Rijkens werken samen voor het bevorderen van de streekcultuur. Peter van der Velde, hoofdmeester in Roderwolde werd honderd jaar geleden geboren en heeft ons prachtige, Drentse gedichten en verhalen nagelaten.

Daarom is het jaar 2018 uitgeroepen tot Peter van der Velde-jaar met tal van activiteiten.

Begintijd: 14:30
Eindtijd: 16:00
Locatie: MFA Roderwolde
Kosten: Gratis

Via de computer kun je steeds meer regelen. Handig, maar lastig als je er weinig of geen ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik kun je in je eigen tempo en stapsgewijs gaan werken met de computer en internet.

Locatie: Doorlopend aanbod in de bibliotheken Norg, Peize en Roden
Kosten: Deelname is gratis

Elke donderdagochten van 9.30 tot 11.00 uur Brei-cafe in Bibliotheek Roden. Ontmoeting, gezelligheid en breien staan tijdens dit brei-café centraal. Iedereen is van harte welkom en deelname is gratis. Een abonnement van de Bibliotheek is niet verplicht.

Begintijd: 9.30
Eindtijd: 11.00
Locatie: Wekelijks Bibliotheek Roden
Kosten: Gratis

Op donderdag 20 december om 20.00 uur komt Harcourt Klinefelter, vredesactivist, vriend en voormalig persvoorlichter van Dr. Martin Luther King jr. naar Bibliotheek Roden. Hij geeft een lezing en wordt geïnterviewd. Het wordt een interactieve avond over de burgerrechten in de VS en Europa.

Datum: 20 dec
Begintijd: 20:00 uur
Locatie: Bibliotheek Roden
Kosten: Gratis toegankelijk

Zaterdag 15 december staat Bibliotheek Peize op de kerstmarkt in Peize met leuke acties en eigen gemaakte creaties door de vrijwilligers.

Tijdens deze sfeervolle kerstmarkt kunt u zicht direct inschrijven voor de gratis cursussen Digisterker/Aan de slag met de DigiD en Klik en Tik. Ook zal er boekenverkoop zijn en is er een prijsvraag waarmee u prijzen kunt winnen.

Kom dus allemaal naar de kerstmarkt in Peize op zaterdag 15 december van 15.00 to 19.00 uur.

Begintijd: 15.00
Eindtijd: 19.00
Locatie: Peize
Kosten: Gratis

Op zaterdag 15 december wordt het Peter van der Velde-jaar afgesloten in het MFA in Roderwolde. Vanaf 14.15 uur is iedereen welkom om op een feestelijke wijze het dit jaar af te sluiten, samen met iedereen die dit jaar heeft mogelijk gemaakt.

Begintijd: 14:30
Eindtijd: 16:30
Locatie: MFA Roderwolde
Kosten: Gratis

In de bibliotheken van Norg, Peize en Roden staat van 10 t/m 22 december een Joris’ Kerstboom. De ‘Joris’ Kerstboom’ is gebaseerd op het KRO-NCRV tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Begintijd: Tijdens openingstijden
Locatie: t/m 22 december in de bibliotheken Norg, Peize en Roden