CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Het is toegankelijk voor alle toekomstige programmeurs van 8 tot 15 jaar.

Meedoen aan CoderDojo is mogelijk voor iedereen tussen 8 en 15 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je aan te melden via info@bibliotheekdiever.nl.

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven.

Datum: 16 okt
Kosten: Gratis

Historica Berry van der Ende geeft op dinsdag 16 oktober een lezing in bibliotheek Havelte aan de hand van haar boek 'Het oneindige conflict'. De literaire verbeelding van 9/11.

In dit boek bespreekt ze de Amerikaanse romans met 9/11 als thema die tussen 2001 en 2011 zijn verschenen. De nadruk ligt op de dystopische roman. Die is weer erg in de belangstelling na het aantreden van president Trump. Ik korte tijd stonden '1984', 'Brave New World' en 'The Handmade's Tale' in de Top-10 van Amazon Bestsellerslist. Ook 9/11 was een inspiratiebron voor de dystopische romans. Beroemde schrijvers als Paul Auster, Stephen King, Dave Eggers, Michael Cunningham en John Updike gebruikten dit genre om hun kritiek op de regering Bush jr. en de gevolgen van 9/11 als de war on terror te uiten.

De avond begint om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur zijn afgelopen. De toegang is gratis, wel is het verplicht om u aan te melden van te voren via info@bibliotheekhavelte.nl.

Mail bericht 9 11 def

Datum: 16 okt
Begintijd: 19.30 uur
Eindtijd: +/- 21.30 uur
Kosten: gratis

Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje waarbij ouders, grootouders, en gastouders van een- tot en met driejarigen elkaar ontmoeten.

Datum: 17 okt
Locatie: Bibliotheek Dwingeloo

Datum: 17 okt

Maandag 8 en 22 oktober, 5 en 19 november van 9.30 tot 10.30 uur.

In een kleine groep genieten we gedurende een ontspannend uur van een bijzonder kort verhaal, een grappig gedicht of een mooi boekfragment. We wisselen gedachten en ervaringen uit over wat de tekst bij ons oproept. Hiervoor is geen literaire kennis nodig en de activiteit is gratis. Nieuwsgierig geworden? Aanmelden graag vooral in de bibliotheek of via info@bibliotheekhavelte.nl

Datum: 22 okt

Datum: 31 okt

Datum: 05 nov

Datum: 07 nov
Locatie: Bibliotheek Vledder

Datum: 14 nov

Datum: 19 nov

Datum: 20 nov

Datum: 21 nov
Locatie: Bibliotheek Dwingeloo

Datum: 21 nov
Kosten: Gratis

In de bibliotheken Westerveld geeft Greet Polman een workshop Muziek op schoot.

Kinderen kunnen intens genieten van muziek en muzikale spelletjes.

Ze zijn vol aandacht bij het horen van geluiden, liedjes, muziek en instrumenten.

Steeds gerichter reageren ze ook met hun bewegingen hierop. Daar komt bij dat veel van hun dagelijkse karweitjes zoals opruimen, eten en slapen gaan, fijner en gemakkelijker voelen wanneer er bij gezongen wordt.

Zingen, spelen en dansen is niet alleen reuze gezellig, maar ook goed voor de taal- en motorische ontwikkeling.

Dus kom langs met je (klein)kind van 0-3 jaar in bibliotheek Diever, Dwingeloo, Havelte of Vledder.

Datum: 28 nov
Begintijd: 9.30 uur
Eindtijd: 10.30 uur

Datum: 18 dec

Datum: 19 dec
Kosten: Gratis

Op woensdagavond 14 oktober start in Bibliotheek Vledder de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD. De cursus bestaat uit 4 lessen.

De cursusdata zijn 24 en 31 okt, 7 en 14 nov. van 19.00 tot 21.00 uur

Deelname is gratis voor inwoners van gemeente Westerveld.

Inhoud cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD

In de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD leer je digitale (overheids)diensten gebruiken, o.a. van de gemeente, mijn overheid en de Belastingdienst.
De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over:

• een DigiD aanvragen en gebruiken
• informatie zoeken en vinden op websites van de overheid
• een toeslag aanvragen
• een afspraak maken via een website
• je persoonlijke omgeving gebruiken van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je in met het inschrijfformulier. .

Naar het inschrijfformulier

Datum: 24 okt