Woensdag 18 april heeft de tweede groep deelnemers aan de gratis basiscursus ‘Klik en Tik’ een certificaat in ontvangst genomen in de Bibliotheek Borger.

De gratis cursus ‘Klik en Tik’ van de Bibliotheek is een echte basiscursus voor diegene die weinig of niets weten van een computer, de cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van twee uur en daarnaast zelfstudie.

Heeft u ook interesse voor deze meldt u dan aan via een Bibliotheek in de gemeente Borger-Odoorn of telefonisch 088-0128235.

Op maandag 14 mei van 9.30 tot 10.30 wordt er een dreumesuurtje gehouden in Bibliotheek Odoorn. Het dreumesuurtje is een gezellig uurtje, waarbij dreumesen en hun ouders of oppas elkaar ontmoeten. Het uurtje is voor kinderen van anderhalf tot vier jaar en hun ouders of oppas. De activiteiten bestaan uit: een klein verhaaltje uit een boek voorlezen, liedjes met beweging, kringspelletjes en knutselen. Deelname is gratis.

Datum: 14 mei
Begintijd: 9.30
Eindtijd: 10.30

Bibliotheek Valthermond organiseert vanaf 9 mei Walk&Talk bijeenkomsten voor werkzoekenden

Zoekt u werk, wilt u van werk veranderen of bent u op zoek naar inspiratie voor het vervolg van uw loopbaan, kom dan naar Walk & Talk. Praat met andere werkzoekenden, breid uw netwerk uit en stel vragen aan elkaar en aan de gastsprekers.

Het thema van de eerste bijeenkomst op woensdagmorgen 9 mei zal zijn: ‘Hoe maak ik een goed CV’. Jannie Scheerstra, medewerker Personeelszaken bij Biblionet Drenthe, heeft jarenlange ervaring met het beoordelen van CV’s en het voeren van sollicitatiegesprekken. Als er iemand is die weet waar je op moet letten, is zij het! Dus aarzel niet, en maak gebruik van deze kans.

Deelname aan  Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

De tweede bijeenkomst is op woensdag 13 juni en vindt vervolgens elke 2e woensdag van de maand van 10.00 – 12.00 uur plaats in de Bibliotheek Valthermond, Vrijheidslaan 11b.  Aanmelden kan via info@bibliotheekvalthermond.nl 

Data voor 2018: Woensdag 9 mei, 13 juni, 11 juli, 8 augustus, 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december. 

Datum: 09 mei
Begintijd: 10.00
Eindtijd: 12.00

Hou je van werken met kinderen en lijkt het je leuk om ons te helpen met de voorleesactiviteiten in de bibliotheek? Dan zoeken wij jou!

Boekjes ontdekken en voorlezen is ontzettend belangrijk voor jonge kinderen. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling en verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen hun leven lang profijt van hebben.

Als voorleesvrijwilliger lees je voor aan kinderen in de bibliotheek en ga je knutselen met dreumesen en peuters.

Werken bij Biblionet Drenthe

Biblionet Drenthe is een professionele en deskundige partner als het gaat om verbetering van digitale vaardigheden van burgers, de aanpak van laaggeletterdheid en de ondersteuning van onze projecten in het onderwijs. Informatie opdoen, kennis ontwikkelen, kunnen lezen en omgaan met informatie- en communicatietechnologie bepalen het succes van mensen in onze maatschappij. Biblionet Drenthe heeft als doel hierin te faciliteren en stimuleren. Dit doen wij in dienst van bibliotheken, bibliotheekleden, Drentse gemeenten, onderwijs en diverse andere organisaties. Bij ons werken 130 medewerkers, samen met ongeveer 450 vrijwilligers. Onze cultuur? Actief, verbindend en open. We zijn altijd op zoek naar talenten die het verschil gaan maken binnen het Drentse Bibliotheeknetwerk.

Jij…

 • bent minimaal 18 jaar
 • vindt het leuk om te werken met jonge kinderen
 • bent enthousiast over (voor)lezen en boeken
 • spreekt goed Nederlands
 • bent in staat om makkelijk te communiceren met verschillende doelgroepen
 • bent per mail, app en/of telefoon goed bereikbaar

Wij bieden…

 • goede begeleiding bij het werk
 • indien nodig trainingen of informatiebijeenkomsten, bijvoorbeeld over interactief voorlezen
 • een gratis bibliotheekabonnement
 • de mogelijkheid tot het afsluiten van een zorgverzekering met collectiviteitskorting
 • de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen in je gemeente en het staat ook nog eens goed op je cv!

Enthousiast?

Laat weten dat je graag wilt helpen en mail je reactie naar Carin Bijl (c.bijl@biblionetdrenthe.nl) Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen. Bellen kan natuurlijk ook, Carin is te bereiken op 06-19694505.

In de maanden maart en april is er een expositie vam Margot Klappe en sasja Verdoorn te zien in de Bibliotheek Odoorn.

Sinds  het overlijden van haar man Gerard is Margot aangesloten bij  de Grafiekgroep van AKE.

Haar liefde voor de natuur uit zich in vele schilderijen en etsen.

Ook Sasja houdt zich al lang bezig met vrij tekenen en schilderen. De laatste jaren maakt ze vooral grafisch werk ( etsen en droge naald).

www.bibliotheekodoorn.nl

Locatie: Bibliotheek Odoorn
Kosten: Gratis toegankelijk

Op woensdagmorgen 25 april start in Bibliotheek Borger de cursus Werken met de e-overheid (Digisterker). De cursus bestaat uit 4 lessen.

De cursusdata zijn 25 april, 9, 16 en 23 mei van 9:30 - 11:30 uur.

Deelname is gratis voor inwoners van gemeente Borger-Odoorn.

Inhoud cursus Werken met de e-overheid

In de cursus Werken met de e-overheid  leer je digitale (overheids)diensten gebruiken, o.a. van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst.
De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over:

• een DigiD aanvragen en gebruiken
• informatie zoeken en vinden op websites van de overheid
• een toeslag aanvragen
• een afspraak maken via een website
• je persoonlijke omgeving gebruiken van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid

Inschrijven

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je in met het inschrijfformulier. .
 

Naar het inschrijfformulier

 

Datum: 25 apr
Begintijd: 09:30
Eindtijd: 11:30
Locatie: Bibliotheek Borger
Kosten: Deelname is gratis

Tablet Café op maandag 30 april van 14.00 tot 15.30 in Bibliotheek Odoorn.  

In het Tablet Café kunt u op een ongedwongen manier elkaar ontmoeten en in gezellige sfeer ontdekken wat een geweldig communicatiemiddel de tablet is. Met andere bezoekers kunt u ervaringen uitwisselen. Er is een ervaren docent van de STOA aanwezig, die u leuke en handige tips kan geven of u wegwijs kan maken om nog meer uit uw tablet te halen. Neem uw eigen tablet mee! Heeft u zelf (nog) geen tablet, maar wilt u het eens uitproberen; er is altijd een tablet beschikbaar in de Bibliotheek.

Doe mee, u bent van harte welkom!

Datum: 30 apr
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 15.30

Tablet Café op maandag 7 mei van 14.00 tot 15.30 in Bibliotheek Nieuw Buinen.  

In het Tablet Café kunt u op een ongedwongen manier elkaar ontmoeten en in gezellige sfeer ontdekken wat een geweldig communicatiemiddel de tablet is. Met andere bezoekers kunt u ervaringen uitwisselen. Er is een ervaren docent van de STOA aanwezig, die u leuke en handige tips kan geven of u wegwijs kan maken om nog meer uit uw tablet te halen. Neem uw eigen tablet mee! Heeft u zelf (nog) geen tablet, maar wilt u het eens uitproberen; er is altijd een tablet beschikbaar in de Bibliotheek.

Doe mee, u bent van harte welkom!

Datum: 07 mei
Begintijd: 14.00
Eindtijd: 15.30