Fototentoonstelling van Marion Gruijters.

Te bezichtigen van 17 september tot 9 november tijdens de openingsuren van bibliotheek Westerbork.

Gratis toegang

Datum: 21 sept
Begintijd: 14.00 uur
Locatie: Van 17 september tot 9 november in Bibliotheek Westerbork

Datum: 01 okt

Walk&Talk bijeenkomst voor werkzoekenden

Zoek je werk, wil je van werk veranderen of ben je op zoek naar inspiratie voor het vervolg van je loopbaan, kom dan naar de Walk&Talk. Praat met andere werkzoekenden, breid je netwerk uit en stel vragen aan elkaar en aan de gastsprekers.

Met deze maandelijkse netwerkbijeenkomst geeft de bibliotheek werkzoekenden een kans om elkaar op een hele laagdrempelige manier te ontmoeten, te netwerken en kennis en ervaringen te delen. Tijdens elke Walk&Talk krijgen deelnemers praktische tips over bijvoorbeeld het maken van een goed cv, (via LinkedIn) solliciteren en netwerken. Er worden regelmatig gastsprekers uitgenodigd, maar bovenal leren de deelnemers van elkaar. De Walk&Talk bijeenkomst wordt ook wel dé koffiepauze voor werkzoekenden genoemd. Het zorgt voor een rustpunt in de intensieve zoektocht naar een nieuwe baan.

Het thema van deze bijeenkomst is: hoe verbeter ik mijn cv? Het cv is je professionele visitekaartje. Jannie Scheerstra, personeelsadviseur bij Biblionet Drenthe, geeft informatie en tips voor het verbeteren van je cv. Ook is er ruimte voor een persoonlijke cv check.

Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

Vooraf aanmelden via info@bibliotheekbeilen.nl of 088-0128335 is handig, maar zeker niet verplicht.

Datum: 22 okt
Begintijd: 10:00 uur
Eindtijd: 12:00 uur
Locatie: Bibliotheek Beilen

Drie avonden met Ds Melle Leffers van de prot. gemeente Westerbork.

Elke avond wordt een verhaal uit de Bijbel voorgelezen. Gezamenlijk wordt daarna gezocht naar de helende krachten die van deze verhalen uitgaan.

Datum: 22 okt
Eindtijd: 21.30 uur
Locatie: bibliotheek Westerbork
Kosten: gratis

Dik van der Meulen over De kinderen van de nacht; over wolven en mensen

De kinderen van de nacht gaat over de wilde wolf, de wolf van Roodkapje, over natuurbeheer. De wolf roept reacties op in het hele spectrum van angst en haat tot en met bewondering en genegenheid. En hij komt terug, dus we kunnen beter voorbereid zijn!

Datum: 24 okt
Locatie: Koningin Julianastraat 65, Smilde
Kosten: € 6,00

Op donderdagavond 25 oktober is de film Phantom Thread te zien in de bibliotheek van Beilen. Phantom Thread is een Kostuumdrama van Paul Thomas Anderson. In het Londen van de jaren ‘50 heeft modeontwerper Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) samen met zijn zus Cyril een modehuis voor de jetset en voor leden van het koninklijk huis. Reynolds krijgt een relatie met de veel jongere serveerster Alma, die zijn muze, model en vrouw wordt. Hun verhouding is grillig en wordt gehinderd door trauma’s van Reynolds. Dit is de laatste rol voor acteur Daniel Day- Lewis. Hij besloot te stoppen met acteren. De film won de Oscar voor Beste kostuumontwerp en was genomineerd voor nog vijf Oscars, twee Golden Globes en vier BAFTA’s.

De film begint om 19.30 uur. De entree is € 6,00 per persoon incl. kopje koffie of thee. Eenieder is van harte welkom om te komen kijken. Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar info@bibliotheekbeilen.nl of bellen: 088-0128335

Datum: 25 okt
Begintijd: 19:30
Kosten: € 6,00 per persoon, incl. kopje koffie of thee

Bibliotheek Beilen biedt de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD aan. De cursus bestaat uit 4 lessen.

De cursusdata zijn 29 oktober en 5, 12, 19 november van 09.30 tot 11.30 uur.

Deelname is gratis en inclusief een werkboek.

Inhoud cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD

In de cursus Digisterker/Aan de slag met je DigiD leer je digitale (overheids)diensten gebruiken, o.a. van de gemeente, mijn overheid en de Belastingdienst.
De cursus bestaat uit modules, bijvoorbeeld over:

• een DigiD aanvragen en gebruiken
• informatie zoeken en vinden op websites van de overheid
• een toeslag aanvragen
• een afspraak maken via een website
• je persoonlijke omgeving gebruiken van overheidsorganisatie, zoals Mijn toeslagen en MijnOverheid

Wil je deelnemen aan de cursus? Schrijf je in met het inschrijfformulier. .

Naar het inschrijfformulier

Datum: 29 okt
Begintijd: 09.30
Eindtijd: 11.30
Locatie: Bibliotheek Beilen

Drie avonden met Ds Melle Leffers van de prot. gemeente Westerbork.

Datum: 29 okt
Eindtijd: 21.30 uur
Locatie: bibliotheek Westerbork
Kosten: gratis

Een mysterieuze thriller in een historische setting. Naar de roman van Daphne du Maurier. Een jonge Engelsman verdenkt zijn nicht ervan zijn voogd te hebben vermoord, maar dan begint hij te bezwijken voor haar charmes.

Regie: Roger Michell

Met o.a. Rachel Weisz en Sam Claflin

Groot Brittannië 2017

Cinebieb is Cras en Bibliotheek Smilde

reserveren kan via info@bibliotheeksmilde.nl

Datum: 02 nov
Locatie: Kon. Julianastraat 65, 9422HB Smilde
Kosten: € 4,00

Elke eerste maandagmiddag van de maand kun je met al je vragen op het gebied van internet en sociale media of het uitwisselen van tips en trucs bij ons terecht. Neem je eigen laptop of tablet mee. Kun je niet op maandagmiddag dan kun je ook een afspraak maken voor een ander tijdstip. Mail naar info@bibliotheekwesterbork.nl of bel: 088 012 8280.

Datum: 05 nov

De Noorderbegraafplaats van Assen
Sinds 1822 zijn hier mensen begraven, vogels van allerhande pluimage, met allen een eigen verhaal. Voor een aantal komt ook Smilde hier in voor. Jan zal ingaan op deze verhalen en op de restauratie werkzaamheden. In participatie met de gemeente Assen, beijveren meer dan 40 vrijwilligers zich de vervallen Noorderbegraafplaats te restaureren.

ism Cras reserveren kan via info@bibliotheeksmilde.nl

Datum: 28 nov
Locatie: kon. Julianastraat 65, 9422HB Smilde