In aanloop naar het grootschalige theaterspektakel De Affaire Vermaning warmt PeerGrouP dit voorjaar op met een viertal verhalenavonden over Tjerk Vermaning. Samen met inwoners van Hoogersmilde en omgeving deed PeerGrouP diepgravend onderzoek naar het leven van Vermaning. Al snel werd duidelijk dat heel veel mensen hem hebben gekend.

Onder de noemer Verhalen over Vermaning worden via diverse invalshoeken verhalen over hem verteld. Vaste gast op de verhalenavond is schrijfster Anja Schuring, co-auteur van het boek De Zaak Vermaning. Haar boek verschijnt op 8 juli a.s. bij de opening van de gelijknamige tentoonstelling in Drenthe.

Twee verhalenavonden vinden plaats in de bibliotheken van Midden-Drenthe: op vrijdag 18 mei in Bibliotheek Smilde en vrijdag 1 juni in Bibliotheek Beilen.

Datum: 01 juni
Begintijd: 20:00 uur
Eindtijd: 22:00 uur
Locatie: Bibliotheek Beilen
Kosten: Gratis toegankelijk
Handletteren voor beginners in Bibliotheek Westerbork

Handgeschreven letters en teksten zijn weer helemaal terug. In allerlei vormen, maten en rijkelijk versierd. Wil jij hiermee aan de slag? Dan is de workshop ‘Handletteren voor beginners’ echt iets voor jou.

Wat gaan we doen?
Je leert de basis van het handletteren, krijgt uitleg over verschillende technieken (sierlijk, strak, modern) en handige tips. Daarna klimmen we natuurlijk ook in de pen: uiteindelijk ga je naar huis met je eigen handgeschreven tekst!

Datum: 09 juli
Begintijd: 19.00
Eindtijd: 21.00
Locatie: Bibliotheek Westerbork