Voor kinderen tot en met 3 jaar en hun (groot) ouders of oppas.
We gaan voorlezen, een liedje zingen en knutselen. Het thema is dit keer 'Kerst". Kom gezellig samen naar de Bibliotheek in Beilen.

De koffie en thee staan klaar!

Datum: 21 dec
Begintijd: 9:30
Eindtijd: 10:30
Kosten: Gratis

Walk&Talk bijeenkomst voor werkzoekenden

Zoek je werk, wil je van werk veranderen of ben je op zoek naar inspiratie voor het vervolg van je loopbaan, kom dan naar de Walk&Talk. Praat met andere werkzoekenden, breid je netwerk uit en stel vragen aan elkaar en aan de (gast)sprekers.

Het thema van deze bijeenkomst is open sollicitaties. Hoe stuur je nou gericht een open sollicitatie? Welke stappen doorloop je?

Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis.

Vooraf aanmelden via info@bibliotheekbeilen.nl of 088-0128335 is handig, maar zeker niet verplicht.

Datum: 17 dec
Begintijd: 10:00 uur
Eindtijd: 12:00 uur
Kosten: Gratis

Kom op vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur een bloemstuk maken met Martin van Pluk de dag!

Kosten: 5 euro

Datum: 14 dec
Begintijd: 14.00 uur
Eindtijd: 17.00 uur
Locatie: Bibliotheek Westerbork
Kosten: 5 euro

Warme Kerst in de bibliotheken van Midden-Drenthe met Joris’ Kerstboom

In onze bibliotheken staat van 6 t/m 23 december een Joris’ Kerstboom. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met daarin een kerstgedachte in de Joris’ Kerstboom.

Joris’ Kerstboom is een vertaling van het tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt stil te staan bij een dierbaar persoon en hun verhaal te delen. Het is de plek waar je een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren. We bieden alle bezoekers van onze bibliotheken de gelegenheid een speciale boodschap in Joris’ Kerstboom te hangen. Wie zet jij in het licht?

Hoe het werkt

Naast de kerstbomen in onze vestigingen staat een tafel met kerstballen. Je kunt een kerstbal vullen met jouw persoonlijke boodschap. Schrijf een mooie boodschap, maak een tekening of plak een foto en hang de kerstbal aan het lintje in Joris’ Kerstboom. Zo groeit de boom uit tot een echte Joris’ Kerstboom!

De bibliotheken in Midden-Drenthe verkopen de komende periode afgeschreven boeken, tijdschriften en dvd's.

In Westerbork is de verkoop inmiddels gestart. Vanaf maandag 10 december begint de verkoop in Bibliotheek Beilen en op donderdag 13 december start de verkoop in Bibliotheek Smilde.

Loopt u gerust eens bij ons binnen om te kijken of er iets van uw gading bij is!

Al ruim 20 jaar geeft Mark Lisser op vrijdagmorgen in het Kruumtenhoes in Westerbork een cursus tekenen en schilderen aan 55+ ers. Deze cursus wordt georganiseerd door Welzijnswerk Midden-Drenthe. De cursisten van dit jaar tonen vanaf maandag 5 november hun werk in de bibliotheek van Beilen. Het is zeer gemêleerd. Er hangt werk van zowel beginners als (ver) gevorderden. Mark Lisser geeft “breed“ les. Er wordt zowel geschilderd als alleen getekend. De materialen, die het meest gebruikt worden, zijn acrylverf, aquarel, olieverf, oliekrijt, collage en potlood. Sommigen werken wild abstract, anderen zijn fijnschilders. Iedereen ontwikkelt in de cursus zijn of haar eigen stijl en leert zijn of haar voorkeur van onderwerpen kennen.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijden de openingstijden van de bibliotheek. Eenieder is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.