Luisterbieb

Voorleesuurtje in de bibliotheek
Het BoekStartuurtje is een gezellig uurtje georganiseerd door de bibliotheek waarin 2 tot 4-jarigen en hun (groot)ouders of oppas elkaar ontmoeten. We lezen voor, zingen liedjes en knutselen eenvoudige werkjes samen met de kinderen.

Boekstart
BoekStart is een landelijk project dat kinderen zo vroeg mogelijk in aanraking brengt met het lezen van boeken. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al heel jong samen met hun ouders en op het kinderdagverblijf gewend raken aan boekjes, later een geweldige voorsprong hebben in hun taalontwikkeling. Ze spreken beter, kunnen verhalen navertellen en leren gemakkelijker lezen en schrijven. 

Datum: 17 mrt
Begintijd: 10.00 uur
Eindtijd: 11.00 uur
Locatie: Gieten
Toegang: gratis

Taalhuis Aa en Hunze is er weer klaar voor

nieuwe deelnemers hartelijk welkom

 

Het Taalhuis Aa en Hunze heeft weer plaatsen vrij om mensen te helpen die beter willen leren lezen of schrijven. Er zijn weer genoeg vrijwilligers voor de begeleiding. Zij zijn opgeleid om iedereen te helpen die beter wil worden met taal. Ook kan het Taalhuis helpen bij het leren werken op de computer. Die wordt steeds belangrijker omdat veel zaken tegenwoordig online geregeld moeten worden.

Veel mensen denken dat het Taalhuis alleen bedoeld is voor mensen is die nog geen Nederlands kunnen. Maar dat is niet waar. Het is juist ook voor volwassenen die Nederlands als moedertaal hebben. Taal maakt sterk en geeft zelfvertrouwen. Dat geldt voor iedereen. Want hoe mooi is het als je je eigen post kunt afhandelen? Of je (klein)kinderen kunt voorlezen. Of de bijsluiter van de medicijnen goed begrijpt. In de gemeente Aa en Hunze wonen ongeveer drieduizend mensen die moeite hebben met taal. De meesten van hen hebben Nederlands als moedertaal.

Wie zin heeft om aan de slag te gaan, kan contact zoeken met Theo Wortel van het Taalhuis. Theo is elke vrijdagmiddag van één tot drie uur in de bibliotheek van Gieten. En hij is bereikbaar via 06 - 48527411 of info@taalhuisaaenhunze.nl. Het Taalhuis werkt vanuit de bibliotheken in Rolde, Annen en Gasselternijveen. In de bibliotheek zijn computers om te oefenen. En… er is altijd een kopje thee of koffie. Want het Taalhuis is niet alleen gratis, het is er ook gezellig.

Deel deze pagina