Voorleesvrijwilligers Boekstart Aa en Hunze

Hou je van werken met jonge kinderen en lijkt het je leuk om aan een groep peuters voor te lezen in de bibliotheek? Dan zoeken wij jou!

Boekjes ontdekken en voorlezen is ontzettend belangrijk voor jonge kinderen. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling en verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar kinderen hun leven lang profijt van hebben.

Als voorleesvrijwilliger lees je voor aan jonge kinderen en help je bij knutselactiviteiten voor dreumesen en peuters in de bibliotheek.

We zoeken voorleesvrijwilligers voor Annen, Gieten en Rolde met ingang van augustus. Je gaat in tweetallen werken. De voorleesuurtjes vinden maandelijks plaats op een ochtend. Het precieze dagdeel wordt in overleg vastgesteld.

Jij…

• hebt ervaring in het groepsgewijs werken met jonge kinderen
  • bent enthousiast over (voor)lezen en boeken
  • bent in staat om gemakkelijk te communiceren met zowel kinderen als ouders