Programmeren met 'Scratch'

In samenwerking met Nobanovi organiseert Bibliotheek Emmen een online CoderDojo voor kinderen van 9 t/m 15 jaar. Hierin leren kinderen programmeren in Scratch. Deze workshop is bedoeld voor alle kinderen die het leuk vinden om te programmeren. Je hoeft nog geen ervaring te hebben om hier aan mee te doen.

Scratch

Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met Lego aan het bouwen bent, maakt het toegankelijk voor iedereen die kan lezen. Het toepassingsgebied is enorm breed, bijvoorbeeld animatie, rekenen, verhalen, games, simulatie en muziek. Programmeren in Scratch lijkt echt op Lego. Door blokken met programmeercode aan elkaar te klikken maak je eigen programmeerprojecten.

Scratch helpt jonge mensen creatief te leren denken, systematisch te redeneren en samen te leren werken. Het stelt ze in staat -zonder programmeerervaring- de basisprincipes van programmeren op een leuke en educatieve manier onder de knie te krijgen.

Ervaring is dus niet nodig, maar wel een e-mail adres. Deze heb je nodig om je aan te melden en om eventuele instructies te ontvangen.

CoderDojo Emmen

CoderDojo Emmen heeft een doorgaande programmeerlijn ontwikkeld. Kinderen die nog geen ervaring hebben met het programmeren in 'Scratch' krijgen de eerste vaardigheden aangeleerd. Kinderen met ervaring worden uitgedaagd met steeds moeilijkere opdrachten. Het is onderdeel van CoderDojo Nederland.

Wil je meedoen aan deze workshop? Meld je dan snel aan via de onderstaande link. Er is plaats voor maximaal 8 kinderen.

Aanmelden

In verband met het Corona-virus wordt deze activiteit online georganiseerd!

 Meer weten over het programmeren met 'Scratch'. Kijk dan in onze catalogus