Thema: positieve gezondheid

In het kader van de 'Week van het Lezen en Schrijven' is er een speciale boekenmarkt. Tijdens deze boekenmarkt zal Esmee Oost een boekpresentatie geven over haar boek 'Sinds ik je voor het eerst zag' en kan je zelf als boekverkoper aan de slag.

Van maandag 7 t/m zondag 13 september wordt de 'Week van het Lezen en Schrijven' georganiseerd. Daarmee krijgt de bekende Week van de Alfabetisering een nieuwe en toegankelijke naam. Stichting Lezen en Schrijven organiseert de themaweek voor het zestiende jaar op rij. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven vraagt de organisatie samen met honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.

Boekpresentatie Esmee Oost

esmee oostEsmee Oost is vierdeklasser op onze het Esdal College Klazienaveen en heeft een eigen boek geschreven. De titel: ‘Sinds ik je voor het eerst zag’.
Claire lijkt nog verliefd op haar ex Mason te zijn, totdat er een virus heerst in het land waardoor het er niet makkelijker op wordt. Als het schoolreisje naar Parijs waar iedereen op wacht, ook op het punt staat om afgeblazen te worden breekt er paniek uit. Komt Claire nog wel bij Mason? Eindigt hun romantiek bij de Eiffeltoren? 
Bij het schrijven werd Esmee geïnspireerd door de coronacrisis. Wat als je verliefd raakt in deze onzekere tijd? Esmee schrijft al haar hele leven romantische korte verhaaltjes en deze breidde uit tot een echt boek! Ook maakt zij haar eigen illustraties in het boek. 

Zelf boekverkoper worden

Voor iedere inwoner van Klazienaveen is het mogelijk om zelf boekverkoper te worden op deze markt. Je krijgt de kans om jouw eiegen boeken een tweede kans te geven. Je kunt via de bibliotheek een stand huren á €15,00. Zo kun je jouw voorraad boeken van de zolder of de boeken die al te lang in de kast staan voor een leuk prijsje verkopen. Meer informatie voor het huren van een kraam kun je krijgen bij de bibliotheek. Stuur een mail of bel met 0591-312915.