Al ruim 20 jaar geeft Mark Lisser op vrijdagmorgen in het Kruumtenhoes in Westerbork een cursus tekenen en schilderen aan 55+ ers. Deze cursus wordt georganiseerd door Welzijnswerk Midden-Drenthe. De cursisten van dit jaar tonen vanaf maandag 5 november hun werk in de bibliotheek van Beilen. Het is zeer gemêleerd. Er hangt werk van zowel beginners als (ver) gevorderden. Mark Lisser geeft “breed“ les. Er wordt zowel geschilderd als alleen getekend. De materialen, die het meest gebruikt worden, zijn acrylverf, aquarel, olieverf, oliekrijt, collage en potlood. Sommigen werken wild abstract, anderen zijn fijnschilders. Iedereen ontwikkelt in de cursus zijn of haar eigen stijl en leert zijn of haar voorkeur van onderwerpen kennen.

De tentoonstelling is te bezichtigen tijden de openingstijden van de bibliotheek. Eenieder is van harte welkom om een kijkje te komen nemen.