Laat je fantasie de vrije loop in Bibliotheek Eelde! Steeds een ander thema, steeds ander materiaal. Wat maak jij?
Van 15:00 tot 16:00 uur. Voor 6 jaar en ouder. Deelname is gratis. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 10 augustus via info@bibliotheekeelde.nl.

Tijdens de knutselmiddagen in de bibliotheken Eelde en Zuidlaren wordt er veelal gewerkt met uiteenlopende afvalmaterialen, verzameld door de medewerkers. Daarbij wordt steeds een andere techniek aangeboden, speciaal geselecteerd om kinderen zoveel mogelijk uit te dagen hun verbeeldingskracht te gebruiken. De resultaten zijn uniek en komen rechtstreeks uit de fantasie van de kinderen zelf.

Creatief bezig zijn is een prachtige manier om communicatievaardigheden te ontwikkelen. Door creativiteit te stimuleren, leren kinderen hun gedachten en gevoelens omzetten in woord en beeld. Ook wordt er aan tafel volop gesproken over elkaars werkjes. Deze tafelgesprekken dragen bij aan het vergroten van de woordenschat en het taalbegrip. Bovendien kijken de kinderen naar elkaar en zien ze hoe het ook kan. Zo worden ze gestimuleerd om met een open blik in de wereld te staan.