De ongekroonde koningin van de columns draagt voor uit haar werk.

Aaf Brandt Corstius schreef duizenden colums voor De Volkskrant, Margriet, Flow en Onze Taal. Daarnaast schrijft ze regelmatig in opdracht columns en weet deze ook als geen ander voor te dragen. Ze staat bekend om haar verfrissende, humoristische kijk op actuele thema’s.

Voor haar boeken haalt ze haar inspiratie uit haar eigen leven. Ze debuteerde met Het jaar dat ik 30 werd. Maakte samen met Machteld van Gelder het voor elke jonge vrouw onmisbare Handboek voor de moderne vrouw. En nadat ze in recordtempo twee kinderen kreeg, schreef ze daarover het boek Het jaar dat ik (2x) moeder werd. Dit jaar verscheen haar boek Eindelijk 40, Over de voordelen en niet-bestaande nadelen van veertiger zijn.

Naast haar columns en boeken is ze ook nog eens een geweldige performer. Dat bewees ze tijdens haar deelname aan programma’s als Wie is de Mol? en Maestro.
Met de voorstelling Luxeproblemen speelden Aaf en Machteld van Gelder in allerlei grote Nederlandse theaters en verkochten deze moeiteloos uit. Inmiddels schreef Aaf voor de mugmetdegoudentand twee zeer succesvolle toneelstukken, Fiftyfifty en Een Flinke Linkse Vrouw.

Organisatie: Bibliotheek Zuidlaren i.s.m. Culturele Vereniging Zuidlaren

Locatie: Brinkhotel Zuidlaren