In Bibliotheek Oosterhesselen vind je een ruim assortiment boeken, tijdschriften en films voor jeugd en volwassenen. Bezoekers zijn welkom aan de leestafel met de nieuwste tijdschriften of om te internetten. De deskundige medewerkers staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Service op maat

In de bibliotheek is een speciale hoek ingericht voor BoekStart met baby-, dreumes- en peuterboekjes. Je baby kan deze boekjes gratis lenen.
Kinderen vinden in het Makkelijk Lezen Plein (MLP) o.a. aantrekkelijke leesboeken zonder moeilijke woorden.
Voor klanten met een visuele beperking heeft de bibliotheek een Aangepast Lezen Punt (ALP) met groteletterboeken en luisterboeken.

thumb_infoplein

InfoPlein

Het InfoPlein is ontwikkeld door Stichting Welzijn 2000, Icare, de Bibliotheek en Domesta. Op deze centrale plek kan iedereen terecht kan met vragen. Of het nu gaat om specifieke of algemene vragen op het gebied van wonen, welzijn of zorg, de medewerkers van het InfoPlein staan klaar om informatie en advies te geven. Hebben zij niet direct het antwoord, dan kunnen zij bezoekers in contact brengen met andere organisaties die verder kunnen helpen.
Ook zonder vragen kun je vrijblijvend binnenlopen. In het InfoPlein is een goed gesprek, een kopje koffie of thee of het lezen van een krant of tijdschrift ook mogelijk.

Openingstijden InfoPlein Oosterhesselen:

  • maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur
  • dinsdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur

Lezen_meisjejongen