Nieuws van BoekStart | Nationale voorleesdagen | Inspiratiegids | Nieuwjaarswens

Nieuws van BoekStart | Nationale voorleesdagen | Inspiratiegids | Nieuwjaarswens
Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt vertoond, klik hier
display image 009

>  BoekStart
>  Leesbevorderingsnieuws 0-6 jaar 
>  Nieuw
>  Nieuwe tools
>  Agenda


Nieuwsbrief BoekStart

Deze tweemaandelijkse nieuwsbrief voor jeugdspecialisten en andere geïnteresseerden informeert over BoekStart, het leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-6 jaar). Inmiddels doen bijna alle Bibliotheken en steeds meer kinderopvanglocaties mee! BoekenPret (sinds 2015 onderdeel van BoekStart) biedt verdieping en intensivering aan kinderen met een VVE-indicatie, ouders - gezinnen waar weinig aandacht is voor (voor)lezen - en professionals.


  

BoekStart

display image 012

BoekStart nieuwjaarswens 2022
Het (voor)leesjaar 2021 is alweer bijna voorbij. Klik op boekstart.nl op het koffertje, dan komt er een leuke nieuwjaarskaart tevoorschijn. Stuur deze door naar BoekStartouders in de nieuwsbrief van de Bibliotheek! Stuur ook een BoekStartnieuwjaarsgroet aan de samenwerkingspartners van je bibliotheek. 
> Lees meer.​


 Webinar Monitor BoekStart

Terugkijken Webinar Monitor BoekStart
De Monitor heeft dit jaar een update en een nieuwe vormgeving gekregen. In het webinar Monitor BoekStart wordt een toelichting gegeven op de belangrijkste wijzigingen in het beheer en in de vragenlijsten. Alle actuele tools en informatie over de Monitor vind je hier op BoekStartPro.


display image 010

Inspiratiegids BoekStartdag 2022: samen aan de slag!
Op zaterdag 11 juni 2022 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de tweede keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra hartelijk welkom te heten en een aantrekkelijk (online) programma of activiteit te bieden. De Inspiratiegids heeft een update gehad en staat vol ideeën om iets moois te maken van de BoekStartdag én van andere BoekStartmomenten. 
> Lees meer.


  Leesbevorderingsnieuws 0-6 jaar

LeesLezerLeest online magazine

Inspiratiewebinar Media Ukkie Dagen 2022
Op donderdag 20 januari 2022 van 15.00 uur tot 16.30 uur organiseren Netwerk Mediawijsheid, KB, Cubiss en het SPN-Kernteam 0 tot 12 (BoekStart) een inspiratiewebinar voor bibliotheken in het kader van de Media Ukkie Dagen. 
> Lees meer.


De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen

Uit onderzoek is gebleken dat De Nationale Voorleesdagen zeer bekend zijn en dat er heel veel instellingen actief aan deelnemen (kinderopvang, scholen én bibliotheken), maar het blijkt ook dat de beschikbare materialen nog beter benut kunnen worden. Om deze materialen beter in te zetten en zo nog meer kinderen en ouders het (voor)leesplezier te laten ervaren is een instructie gemaakt voor bibliotheken. 


LeesLezerLeest online magazine

Online magazine Lees, Lezer, Leest! – editie het jonge kind 
Leesplezier is nodig om van ieder kind een goede, volwassen lezer te maken. Een maatschappelijke opgave, waarin onderwijs, kinderopvang en Bibliotheek een belangrijke rol spelen om plezier en motivatie voor lezen te stimuleren. In het online magazine Lees, Lezer, Leest! (een uitgave van Cubiss) lees je meer over nut en noodzaak van leesbevordering.


Nieuw!

 
meer voorlezen 

Nieuwe BoekStartkofferboekjes met Boekidee
Er zijn weer twee nieuwe boekjes voor in de koffertjes: het startersboekje Baby's allereerste kijkboekje en het opvolgboekje Kijk eens wat ik kan!. Op de kofferboekjes wordt naar het Boekidee verwezen. Met een Boekidee als inspiratie kan je ouders laten zien hoe ze samen met hun baby het BoekStartboekje kunnen ontdekken. Of print het Boekidee uit en stop het in het koffertje.


 Nieuwe tools

 
 

Agenda

agenda

bieb to bieb logo

Kijk regelmatig in de BoekStartgroepen op BiebtoBieb voor nieuwe materialen: posters, brochures en displays. Alles wat je kan gebruiken om BoekStart onder de aandacht te brengen in de bibliotheek en op het consultatiebureau of de kinderopvang.

 


 

BoekStart vormt het begin van de doorgaande leeslijn met als vervolg de Bibliotheek op school bo/vo. Kijk hier voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek op school bo om Bibliotheken op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de gezamenlijke strategische aanpak van de Bibliotheken, basisonderwijs en overheid. Kijk ook op twitter#dbos.

Redactie en productie: Stichting Samenwerkende POI's Nederland. Check ook www.boekstartpro.nl of volg ons op Facebook en Twitter via @BoekStart en #BoekStart.
Wilt u reageren op de nieuwsbrief? Of heeft u vragen, tips of suggesties? Mail dan naar nieuwsbrief@kunstvanlezen.nl.
Heeft u de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u deze persoonlijk ontvangen? Abonneer u dan hier.

www.kunstvanlezen.nl | www.boekstart.nl | www.boekstartpro.nl | www.kb.nl/ob | www.debibliotheekopschool.nl | www.lezen.nl | www.leesplein.nl | www.debibliotheken.nl

FaceBook  Twitter  YouTube  Googleplus  Rss   LinkedIn

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar .
{modify|itemid:2089}Klik hier{/modify} om uw profiel en e-mail adres aan te passen of om uzelf uit te schrijven

© 2021 BoekStart - boekstartpro.nl

display image 011 display image 015 display image 007 display image display image 005