Ingo Leth is 26 jaar professioneel kunstenaar. Hij is medeoprichter van de kunststroming Toyisme.

Een stroming die kunst wilde vernieuwen en opvrolijken.

Daarna is hij als vrij kunstenaar gefocust op het maken van betekenisvolle kunst om mensen te raken en aan het denken te zetten. Zo schilderde hij 1.000 kraanvogels en organiseerde hij een expositie van de kraanvogels die gevouwen zijn voor de slachtoffers van de MH-17. Sinds 2015 heeft Ingo een eigen drempelloze galerie.

Wat maakt jouw werk bijzonder?

Het meest bijzondere aan mijn werk vind ik dat ik mezelf kan blijven, zonder concessies en met veel plezier doen waar ik zin in heb. Wat een voorrecht. Mijn werken raken mensen. Ze zijn symbolisch, betekenisvol en verhalend. Abstract en figuratief gecombineerd in één schilderij. De kijker kan een stuk van zichzelf terug vinden in de schilderijen.

Bij alles wat ik doe, probeer ik mensen met elkaar te verbinden en te laten zien dat je samen veel meer voor elkaar krijgt en elkaar aanvult. Ik voel het als een voorrecht dat ik de kunst vanuit Emmen mag uitdragen en een plek mag geven.

Wat ga je met de prijs doen als je wint?

Geen idee. Niet er op vooruit lopen, eerst maar kijken of deze eer mij gegund is. Nu eerst genieten van het genomineerd zijn.

Via welke links is je werk online te bekijken?

Natuurlijk via social media en op www.ingoleth.nl en www.bijleth.nl

Stem hier