Informatietafel
In jouw bibliotheek vind je een informatietafel over de gemeenteraadsverkiezingen. Hierop ligt o.a. informatie over de partijen en kandidaat-raadsleden. Ook zo kun je je voorbereiden op je keuze.

Wat vind jij belangrijk in je woonplaats/gemeente?
Wij horen graag wat jij belangrijk vindt in jouw woonplaats of gemeente. Dit kan een thema zijn, zoals bijvoorbeeld het milieu. Maar het mag ook iets specifieks zijn, zoals de veiligheid rondom een bepaald kruispunt. Kom langs in de bibliotheek, schrijf je wens op een kaart en lever deze (anoniem) in bij de speciale inleverbox.

Verkiezingsdebatten RTV Drenthe
In het programma Drenthe Kiest heeft iedere gemeente een eigen verkiezingsdebat. De debatten worden live uitgezonden op Facebook en online tussen 15.30 en 16.15 uur. Op RTV Drenthe is de uitzending te zien om 17.00 uur, met om 19.00, 21.00 en 23.00 uur een herhaling. Via Facebook kun je hier de debatten per gemeente vinden.

Voor Gemeente Tynaarlo is dit op 8 maart op 17.00 uur.

Stemwijzer
De StemWijzer is een stemhulp die inzicht geeft in welke onderwerpen er spelen bij de verkiezingen en hoe de politieke partijen hierover denken. Met de StemWijzer van ProDemos kun je je antwoorden op stellingen vergelijken met die van de politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Op die manier krijg je inzicht in welke politieke partij de meeste overeenkomst met jou heeft. De StemWijzers voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 zijn online beschikbaar via www.stemwijzer.nl. In Drenthe zijn er alleen stemwijzers beschikbaar voor de gemeenten Borger-Odoorn, Midden-Drenthe en Westerveld.

Samenwerking met RTV Drenthe Op Tjak
De opgehaalde wensen en onderwerpen komen uiteraard bij de gemeente terecht. Maar ook worden ze als gespreksonderwerpen gebruikt door RTV Drenthe. Met het programma Op Tjak gaan zij van 28 februari t/m 11 maart langs verschillende bibliotheken in Drenthe, om met inwoners te praten over wat hen bezighoudt en wat ze belangrijk vinden.

In Gemeente Tynaarlo is dit in Bibliotheek Eelde, op 8 maart om 13.10 uur.

Video's van kandidaatraadsleden
We hebben alle partijen in jouw gemeente gevraagd om een korte video op laten nemen, waarin ze vertellen wie ze zijn en waarom men op hen zou moeten stemmen. Bekijk hier alle video's van de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Gemeente Tynaarlo. Veel kijkplezier!

D66

Meer weten over D66 en hun plannen voor Gemeente Tynaarlo? Ga naar de website van D66.

Leefbaar Tynaarlo

Meer weten over Leefbaar Tynaarlo en hun plannen voor Gemeente Tynaarlo? Ga naar de website van Leefbaar Tynaarlo.

VVD

Meer weten over de VVD en hun plannen voor Gemeente Tynaarlo? Ga naar de website van de VVD.

PvdA

Meer weten over de PvdA en hun plannen voor Gemeente Tynaarlo? Ga naar de website van de PvdA.

GroenLinks

Deze partij heeft helaas geen video. Wel kun je de plannen van GroenLinks voor Gemeente Tynaarlo hier bekijken.

Gemeentebelangen Tynaarlo

Meer weten over de Gemeentebelangen Tynaarlo en hun plannen voor Gemeente Tynaarlo? Ga naar de website van Gemeentebelangen Tynaarlo.

CDA

Meer weten over het CDA en hun plannen voor Gemeente Tynaarlo? Ga naar de website van het CDA.

ChristenUnie

Meer weten over de ChristenUnie en hun plannen voor Gemeente Tynaarlo? Ga naar de website van de ChristenUnie.

Hart voor de Vrijheid

Meer weten over Hart voor de Vrijheid en hun plannen voor Gemeente Tynaarlo? Ga naar de website van Hart voor de Vrijheid.

Tynaarlo.nu

Meer weten over Tynaarlo.nu en hun plannen voor Gemeente Tynaarlo? Ga naar de website van Tynaarlo.nu.