Untitled design

Een nieuwe bibliotheek en een hub: een knooppunt van kennis, vervoer, horeca en ontspanning. Maar wat is een hub? Een hub is een plek waar je kunt overstappen van het ene naar het andere vervoersmiddel (fiets, auto, bus, taxi), waarbij de nadruk ligt op belevingDrink er een kop koffie terwijl je op de bus wacht, of maak er een werkafspraak. Kom lekker lezen of studeren. Laad snel je telefoon op voordat je de bus instapt. 

Impressie van de nieuwe bibliotheek

Om de hub te realiseren, gaat de bibliotheek verbouwen. Zo gaan we de entree verplaatsen zodat die aansluit op de Busbrink. Het wordt een herkenbare entree; een warm welkom voor iedereen! Binnen kun je droog en aangenaam op de bus wachten, ondertussen een tijdschrift lezen en andere mogelijkheden van de bibliotheek verkennen.

Wat vind je straks in de nieuwe bibliotheek?

Er komt een kleine koffiehoek waar je een drankje met een broodje of warm appelgebak kunt nuttigen. Bij mooi weer kun je eventueel lekker buiten zitten. Centraal in de bibliotheek staat straks een Noordenveld-kast waar je in één oogopslag kan zien wat er te doen in op gebied van cultuur, winkelen en recreatie. Als bezoeker zul je positief verrast worden door de aansluiting met de omgeving en de koppeling naar meerdere voorzieningen in Roden en omliggende dorpen. Wil je meedenken over de nieuwe indeling van de bibliotheek? Aan het einde van deze webpagina kan je je aanmelden voor de meedenk-avond.

Er komt een Doe-mee-plein: een plek waar je ondersteuning kunt krijgen bij het organiseren van je dagelijks leven. Je kan hier terecht voor persoonlijk advies, praktische hulp, leer- of ontwikkelbehoefte, non-formeel leren of sociale activiteiten. Naast de individuele spreekuren biedt het Doe-mee-plein ruimte voor studieplekken, workshops, trainingen en voorlichtingen. Het plein vormt daarmee niet enkel een locatie waar je terecht kan voor concrete antwoorden op je vragen, maar ook een plek waar je kan werken aan je persoonlijke groei.

Het gebouw en de omgeving wordt voor iedereen toegankelijk. Er komt een openbaar toilet dat van buitenaf toegankelijk is voor iedereen. Het toilet heeft ruime openingstijden, is zelfreinigend en hufterproof.
Doe mee plein Roden

Aandacht voor jongeren

Er is ruim aandacht voor jongeren! De Speelhoek is er voor kinderen van 0 tot en met 8 jaar. De Speelhoek wordt een aantrekkelijke plek voor onze jongste bezoekers. Een plek om te spelen, te lezen, te leren en te ontdekken.

Een gloednieuw onderdeel is de Fabriek voor kinderen vanaf 8 jaar. De Fabriek is er voor experimenteerders van 8 jaar en ouder! In de Fabriek komen mediawijsheid, leesbevordering en 21ste-eeuwse vaardigheden op een speelse manier samen. Hier gaat het om experimenteren, onderwijs, ervaring opdoen en ondernemen. Een plek waar je van alles kan ontdekken. En ja, er mag iets misgaan! Je leert door uit te proberen.

Biebfabriek

Contact

Je kan hier meer informatie vinden over de hub in Roden. Voor vragen kan je contact opnemen met projectleider Yolanda Timmer (y.timmer@biblionetdrenthe.nl).