Nieuws van BoekStart: kom naar de NOT en/of de Negenmaandenbeurs

 

Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt vertoond, klik hier
BS nieuwsbrief header6 2018

> BoekStart
> Leesbevorderingsnieuws 0-6 jaar


Nieuwsbrief BoekStart

Deze tweemaandelijkse nieuwsbrief voor jeugdspecialisten en andere geïnteresseerden informeert over BoekStart, het leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-6 jaar). Inmiddels doen bijna alle bibliotheken en steeds meer kinderopvanglocaties mee! BoekenPret (sinds 2015 onderdeel van BoekStart) biedt verdieping en intensivering aan kinderen met een VVE-indicatie, ouders - gezinnen waar weinig aandacht is voor (voor)lezen - en professionals.


BoekStart


​​
NOT2019

Doorgaande lijn BoekStart-de Bibliotheek op school op NOT 2019
BoekStart staat in 2019 voor het eerst op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT), samen met de Bibliotheek op school. In een gezamenlijke stand wordt de doorgaande lijn tussen de programma’s zichtbaar gemaakt. De NOT vindt plaats van 22 t/m 26 januari 2019 in de Jaarbeurs Utrecht. Het thema van dit jaar is ‘De sleutel voor beter onderwijs’. Toegangskaarten zijn gratis! Lees meer en meld je aan.


negenmaandenbeurs 2019

BoekStart op de Negenmaandenbeurs
Van 20 t/m 24 februari 2019 staat BoekStart op de Negenmaandenbeurs in RAI Amsterdam. Je vindt ons met een stand in de Negenmaandenbeurs-Villa met experttafels (Hal 8). Hier is onder meer de vernieuwde folder Baby’s houden van boeken! met weinig tekst en illustraties van Sabine Wisman gratis verkrijgbaar. Ook worden er workshops gegeven en zijn er speciaal voor de beurs gemaakte BoekStartlepeltjes! 


babys houden van boeken

Nieuwe materialen BoekStart
De folders Voorlezen aan jonge kinderen van 0-4 jaar: hoe doe je dat? en Peuters houden van boeken zijn onlangs herzien. Ook de folder Baby’s houden van boeken! is vernieuwd, nu met minder tekst en met illustraties van Sabine Wisman. Deze folder is er ook in A4. Verder is er voor de kinderopvang een tweede poster Kinderen houden van boeken! De nieuwe BoekStart voor jou! komt in de week van 7 januari online.
Alle materialen zijn te bestellen of te downloaden via de BoekStartbestellijst.


Leesbevorderingsnieuws 0-6 jaar

​​
 Nationale Voorleesdagen 2019 rand

De Nationale Voorleesdagen 2019
Met Het Nationale Voorleesontbijt starten 23 januari De Nationale Voorleesdagen 2019 die duren t/m 2 februari. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar 2019: Een huis voor Harry van Leo Timmers (Querido). Zorg dat ouders en de kinderopvang in je werkgebied de bibliotheek weten te vinden. Voor alle WaaS-redacteuren is een toegankelijke banner voor De Nationale Voorleesdagen in de redactieomgeving (sidekick) onder Toegankelijke banners beschikbaar. Kijk voor een toelichting op MetdeKB.


kerstmis boer boris

Sardes-Leespluim december 2018
De Sardes-Leespluim van december 2018 is voor Kerstmis met Boer Boris van Ted van Lieshout met illustraties van Philip Hopman (uitgeverij Gottmer). Volgens de jury een bijzonder verhaal met verrassende wendingen over een emotionele kerst, dat veel aanknopingspunten biedt voor nog meer bijzondere kerstverhalen van al die verschillende peuters en kleuters in de groep. Lees meer.


dbos logo 145

Nieuwsbrief de Bibliotheek op school
Voor lezers van de BoekStart-nieuwsbrief is de nieuwsbrief van de Bibliotheek op school ook interessant. Meld je hier om de nieuwsbrief te ontvangen.


BoekStart vormt het begin van de doorgaande leeslijn met als vervolg de Bibliotheek op school bo/vo. Kijk hier voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek op school om Bibliotheken op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de gezamenlijke strategische aanpak van de Bibliotheken, basisonderwijs en overheid.

Redactie en productie: Stichting Samenwerkende POI's Nederland. Wilt u reageren op de nieuwsbrief? Mail voor vragen, tips of suggesties naar nieuwsbrief@kunstvanlezen.nl.
Heeft u de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u deze persoonlijk ontvangen? Abonneer u dan hier.

www.kunstvanlezen.nl | www.boekstart.nl | www.boekstartpro.nl | www.kb.nl/ob | www.debibliotheekopschool.nl | www.lezen.nl | www.jeugdbibliotheek.nl | www.debibliotheken.nl

FaceBook  Twitter  YouTube  Googleplus  Rss   LinkedIn

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar jvdheuvel@lezen.nl.
Klik hier om uw profiel en e-mail adres aan te passen. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

© 2016 BoekStart - boekstartpro.nl

display image 011 display image 015 display image 007 display image display image 005