Nieuws van BoekStart: film Monitor BoekStart, thema Media Ukkie Dagen en meer

Indien deze nieuwsbrief niet goed wordt vertoond, klik hier
BS nieuwsbrief header 2019 3

> BoekStart
> Leesbevorderingsnieuws 0-6 jaar


Nieuwsbrief BoekStart

Deze tweemaandelijkse nieuwsbrief voor jeugdspecialisten en andere geïnteresseerden informeert over BoekStart, het leesbevorderingsprogramma voor jonge kinderen (0-6 jaar). Inmiddels doen bijna alle bibliotheken en steeds meer kinderopvanglocaties mee! BoekenPret (sinds 2015 onderdeel van BoekStart) biedt verdieping en intensivering aan kinderen met een VVE-indicatie, ouders - gezinnen waar weinig aandacht is voor (voor)lezen - en professionals.


BoekStart

​​​
kennemerland

BoekStartcoach Irma is een vertrouwd gezicht in Kampen
In Kampen en IJsselmuiden is BoekStartcoach Irma Hollander van de Bibliotheek Kampen een vertrouwd gezicht, zowel in de bibliotheek als daarbuiten. Ze geeft persoonlijk (lees)advies aan ouders van jonge kinderen. Irma vertelt over de aanpak van de Bibliotheek Kampen en hun samenwerkingspartners. Lees meer


bieb to bieb

Deadline Monitor BoekStart in de kinderopvang nadert!
Tot 14 februari staat de portal van de Monitor BoekStart in de kinderopvang nog open en kunnen er vragenlijsten worden ingevuld. Belangrijk is ook om te controleren of alle opgestarte vragenlijsten afgesloten zijn, want alleen die worden verwerkt in de resultaten. Stuur de contactpersonen bij de kinderopvang snel een bericht om hen hieraan te herinneren!


smooth publish

Nieuw! Film Monitor BoekStart in de kinderopvang
Bibliotheek Meppel heeft met Plus Kinderopvang een film gemaakt over het belang van deelname aan de Monitor BoekStart in de kinderopvang. Zij deden mee aan het Kopgroep traject en zien nu al het toenemend plezier bij de kinderen tijdens het voorlezen. Ook het bespreken van de resultaten van de Monitor gaf hen veel inzicht in de voorleescultuur. Laat je inspireren door de Laat je inspireren door de film die zij maakten.


training voorleesconsulent

Nog maar vijf plaatsen voor training voorleesconsulent
Hoe kun je effectiever worden in je leesbevorderingswerk voor kinderopvang? Welke activiteiten werken het beste bij kinderen van 0-4 jaar? Hoe ziet de collectie voor deze doelgroep eruit? Meld je aan voor 11 februari en ontdek tijdens de training het antwoord op deze vragen.


Leesbevorderingsnieuws 0-6 jaar

​​
moppereend 

Meer aandacht voor gezinsaanpak in dienstverlening VVE
Binnen het ruime aanbod voor- en vroegschoolse educatie (VVE) van de bibliotheek is er een toenemende aandacht voor een gezinsaanpak. Dat blijkt uit de rapportage van het BOP VVE onderzoek 2018-2019 waar 97% van de bibliotheken aan mee heeft gedaan. Dat geeft een betrouwbaar, representatief beeld. Lees meer


  
woeste willem 

Geef een prentenboek cadeau
De nieuwe titel van Geef een prentenboek cadeau is bekend: het prentenboek Woeste Willem van Ingrid en Dieter Schubert (Lemniscaat) verschijnt op 10 april 2020. Deze leesbevorderingscampagne heeft als missie om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Bibliotheken kunnen natuurlijk ook hun bijdrage leveren. Lees meer


  
voorlees express 

Tien ambities van de VoorleesExpress
Een toekomst zonder taalachterstand: hoe mooi zou dat zijn? De VoorleesExpress heeft 10 ambities geformuleerd om dit te bereiken. Het zijn ambities waar iedereen aan kan bijdragen. De ambities zijn verrijkt met bijzondere verhalen van vrijwilligers die teruggaan naar het gezin waar ze jaren geleden voorlazen. Welke rol speelt voorlezen nu in het gezin? Lees de 10 ambities van de VoorleesExpress op hun site en in hun uitgave Het begint achter de voordeur.


  
boek site app 

Boek, site, app: samen spelen op het web
Het thema van de Media Ukkie Dagen 2020 is bekend: ‘Boek, site, app: samen spelen op het web’. De Media Ukkie Dagen worden gehouden van 27 maart t/m 3 april 2020 en staan in het teken van tips en tools om samen de wereld van media te ontdekken. Lees meer


Nieuw!

 
boekStart voor jou 23
 

Vier nieuwe Boekideeën voor pedagogisch medewerkers
Om leesbevorderende activiteiten te stimuleren in groepen binnen de kinderopvang, biedt BoekStart elk kwartaal vier Boekideeën aan voor 0-2+. Dit kwartaal zijn er weer vier nieuwe te vinden op de pagina kinderopvang van BoekStartpro om te verspreiden bij de kinderopvang in je werkgebied. Ga naar de Boekideeën.


boekStart voor jou 23

BoekStart voor jou! nr 24 online
BoekStart voor jou! nr 24 staat online met dit keer twee pagina’s extra boekentips, en verder links naar filmpjes, achtergrondinformatie en interessante websites. De uitgave is bedoeld voor ouders van jonge kinderen en verschijnt viermaal per jaar. Zet een link in de nieuwsbrief voor BoekStartouders en/of attendeer de kinderopvang in je werkgebied! Lees BoekStart voor jou! nr 24.


  
boekstart poster sep 2019 

Peuterfolder herzien
De folder Peuters houden van boeken is weer beschikbaar, nu in een totaal herziene versie met eenvoudig taalgebruik. Dit maakt hem ook geschikt voor laagtaalvaardige gezinnen. In de folder wordt het lezen met peuters besproken met praktische tips voor ouders. De folder kwam tot stand in samenwerking met Stichting Preventief op Maat en Het Nederlands Jeugdinstituut. Verkrijgbaar tegen verzendkosten via de BoekStartbestellijst.


Agenda 2020

agenda
bieb to bieb logo

Kijk regelmatig in de BoekStartgroepen op BiebtoBieb voor nieuwe materialen: posters, brochures en displays. Alles wat je kan gebruiken om BoekStart onder de aandacht te brengen in de bibliotheek en op het consultatiebureau of de kinderopvang.


BoekStart vormt het begin van de doorgaande leeslijn met als vervolg de Bibliotheek op school bo/vo. Kijk hier voor de nieuwsbrief van de Bibliotheek op school om Bibliotheken op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom de gezamenlijke strategische aanpak van de Bibliotheken, basisonderwijs en overheid.

Redactie en productie: Stichting Samenwerkende POI's Nederland. Wil je reageren op de nieuwsbrief? Mail voor vragen, tips of suggesties naar nieuwsbrief@kunstvanlezen.nl.
Heb je de nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je deze persoonlijk ontvangen? Abonneer je dan hier.

www.kunstvanlezen.nl | www.boekstart.nl | www.boekstartpro.nl | www.kb.nl/ob | www.debibliotheekopschool.nl | www.lezen.nl | www.jeugdbibliotheek.nl | www.debibliotheken.nl

FaceBook  Twitter  YouTube  Googleplus  Rss   LinkedIn

Deze nieuwsbrief is verstuurd naar .
Klik hier om uw profiel en e-mail adres aan te passen. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je hier afmelden.

© 2016 BoekStart - boekstartpro.nl

display image 011 display image 015 display image 007 display image