Tijdens de lockdown trekken we vaker de natuur in. En wat is leuker dan om al het moois dat je ziet vast te leggen in foto's? Een nieuwe hobby is geboren. Ook een perfecte hobby om online mee bezig te zijn. Deel je mooiste natuurfoto's, die worden altijd graag gezien!

De bibliotheken gaan je samen met het natuurprogramma ROEG! van RTV Drenthe helpen en inspireren om het beste uit jezelf en je camera te halen.

Bekijk Drenthe door de lens van de fotocamera. Drentse natuurfotografen vertellen over hun passie voor fotografie. Ze laten hun mooiste foto's zien en delen tips. Ga naar de pagina ROEG! natuurfotografie voor meer filmpjes.

Naar ROEG! natuurfotografie

 

digitale fotografieHoe word je een goede natuurfotograaf?

Een camera of een smartphone heb je vast al. Maar hoe maak je daarmee bijzondere foto's? In onze gratis cursus Digitale fotografie krijg je allerlei handige tips & tricks. Ook als je geen lid van de bibliotheek bent.

Meld je hier aan

 

Voor wie een stapje verder wil gaan, hebben we cursussen op het gebied van fotobewerking. Deze zijn gratis als je lid van de bibliotheek bent.

Bekijk het cursusaanbod

 

Boekentips over de Drentse natuur en natuurfotografie

Hieronder een aantal inspirerende fotoboeken en boeken over fotografie. Je kunt ze reserveren en afhalen bij je bibliotheek. Nog geen lid?

Schrijf je hier in

fotografie Meer boekentips over (digitaal) fotograferen

praktijkboek natuurfotografie Meer boekentips natuurfotografie

drenthe fotoboek Meer fotoboeken over Drenthe

Samenwerking bibliotheek en ROEG!

roeg logoDe bibliotheek en ROEG! werken samen om informatie over de Drentse natuur te delen. Een aantal bibliotheken beschikt al over een speciale ROEG!-hoek. Hier vindt de bezoeker van de bibliotheek niet alleen informatie, er worden ook activiteiten georganiseerd.

* Aan deze actie doen mee de bibliotheken in de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, De Wolden, Meppel, Midden-Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo en Westerveld.