Nederland Leest 2 weken verlengd

Omdat de bibliotheken door de coronamaatregelen in november tijdelijk waren gesloten, is Nederland Leest met twee weken verlengd. De laatste dag dat je het gratis boek kunt ophalen is maandag 14 december.

Duik in je eigen geschiedenis

Dit jaar is het thema van Nederland Leest Kleine geschiedenis, grote verhalen. Duik aan de hand van dit thema in je eigen geschiedenis met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van je eigen familie of van de stad of streek waar je woont.

Met behulp van Delpher kum je zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s die Delpher geheel gratis en vrij toegankelijk beschikbaar stelt. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden. Ook lezersplatform en partner Hebban biedt tijdens Nederland Leest lezers inspiratie met mooie boeken en verhalen.

Het thema geschiedenis is uitstekend geschikt om uitgebreid te behandelen in de bibliotheek. Zo is er een grote collectie aan geschiedenisboeken met daarbij veel aandacht voor regionale geschiedenis.

Lezen verbindt

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom delen de bibliotheken ook dit jaar een gratis boek uit: Het zwijgen van Maria Zachea door Judith Koelemeijer. Dit  boek is voor bibliotheekleden ook beschikbaar als e-book en luisterboek.

Het zwijgen van Maria Zachea als e-book

 

Het zwijgen van Maria Zachea als luisterboek

 

Door corona zullen we ons tijdens deze editie van Nederland Leest moeten beperken fysiek met elkaar in gesprek te gaan. Maar laten we er ons ervan bewust zijn dat we geschiedenis aan het schrijven zijn met de coronapandemie waar we ons middenin bevinden.

 

 www.nederlandleest.nl