Donderdagavond 28 oktober organiseerden de bibliotheken van Drenthe samen met gastspreker Esther Spijkerboer van Tao Netwerk de Walk & Talk online sessie ‘Netwerken werkt!’. 

Aan het begin van deze online workshop zette Esther uiteen hoe je voor jezelf helder krijgt wat je wilt bereiken met netwerken: zoek je heel concreet een baan met een specifiek functiepakket of ben je eigenlijk nog oriënterende? En ken je eigenlijk al mensen die dit werk doen? Zo ja, dan kun je diegene wellicht vragen stellen over hetgeen hij/zij doet. 

Ook gaf ze tips hoe je op een laagdrempelige en ontspannen manier je al bestaande netwerk kan betrekken bij het zoeken naar een baan. Beginnen met netwerken hoeft namelijk niet per sé zo groots aangepakt te worden; zorgen dat jouw directe kring van vrienden en familie weten dat jij op zoek bent naar een baan is al een eerste stap. 

Vervolgens mochten de deelnemers ‘live’ oefenen met elkaar: in aparte break-out rooms werden de deelnemers in tweetallen verdeeld en mochten zij zichzelf voorstellen en daarna gelijk een open vraag aan de ander te stellen. En eigenlijk bleek dat helemaal niet zo spannend en eng te zijn! Opgeluchte en blije gezichten na de oefening, waar zelfs één deelnemer zelfs al een mogelijke baan voor een ander in haar hoofd had. En dát is nou de kracht van netwerken!