Op woensdag 12 mei brachten de bibliotheken van Biblionet Drenthe voor de derde keer een livestream interview. Deze keer was schrijver, programmamaker en politicoloog Splinter Chabot te gast! Matijs Lips, beste docent Nederlands 2018, interviewde hem over zijn boek Confettiregen. Het publiek kon vragen stellen via de chat.

Splinter Chabot

Op televisie was Chabot onlangs te zien bij de AVROTROS met zijn eigen talkshow SPLINTR!, waar hij jonge, spraakmakende en niet alledaagse gasten ontving uit de wereld van kunst, cultuur, politiek en media. In september 2021 schrijft Splinter samen met twee andere auteurs mee aan 3PAK, het geschenk van de Boekenweek voor Jongeren. Begin 2020 verscheen zijn debuutroman Confettiregen, een verhaal over een jongen en zijn worsteling met en zoektocht naar zichzelf. Over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. In november 2020 is zijn tweede boek Roze Brieven verschenen. Een bundeling van de meest bijzondere reacties die hij ontving na de verschijning van Confettiregen. Daarnaast verschijnt Chabot regelmatig in diverse praatprogramma’s. In het najaar van 2019 werd Chabot verkozen tot ‘Best Dressed Man’ van het jaar door Esquire.Ook is Splinter Chabot actief in de politiek. Zo was hij van 2017 tot 2019 landelijk voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD).

Interview

Matijs Lips ging naar aanleiding van het boek Confettiregen met Splinter Chabot in gesprek over ‘het zoeken naar wie je bent’. Lips is docent aan Volta Beilen, school voor voortgezet onderwijs, en werd in 2018 uitgeroepen tot ‘beste docent Nederlands’. Een aantal van zijn leerlingen stelde via een online verbinding vragen over Confettiregen aan Splinter. Ook het publiek thuis kon via de chat vragen voorleggen.