Dinsdagavond 23 november organiseerden de bibliotheken van Drenthe samen met gastspreker Francis Chavernac – van Gompel van Finesse Loopbaancoaching de Walk & Talk online sessie ‘Volg je hart in je werk!’.

Francis startte de Walk & Talk bijeenkomst met haar eigen inspirerende verhaal en zoektocht naar haar eigen werkgeluk. Want ook al heeft Francis zelf een eigen praktijk als loopbaancoach, óók zij heeft tijdens haar eigen zoektocht naar werkgeluk hulp ingeschakeld van een loopbaancoach om erachter te komen wat zij wilde in haar werk. De boodschap van Francis: kom je er niet uit? Zoek dan hulp bij iemand die gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen in hun loopbaan, je zult er versteld van staan hoeveel inzicht je krijgt in jouw eigen route naar werkgeluk!   

Aansluitend nam zij de deelnemers mee in de diverse signalen die je bij jezelf kan opmerken als je het even niet meer ziet zitten in je (zoektocht naar) werk en twijfelt of je in actie moet komen. Zijn er meerdere signalen herkenbaar voor jou? Dan is het tijd om te gaan onderzoeken op welke vlakken je verandering kan aanbrengen in je huidige werk of te gaan bedenken waar jouw toekomstige werk aan moet voldoen om van jou een blije werknemer of zzp’er te maken. 

Vervolgens gaf ze uitleg over de verschillende stappen die je kan zetten om daadwerkelijk verandering aan te brengen in jouw huidige situatie en had ze concrete tips voor de aanwezigen om hier mee te beginnen. Ook lichtte ze mogelijke uitkomsten toe, waar je op uit kan komen als je bezig gaat met het volgen van je hart in je (toekomstige) baan. Het hoeft namelijk niet zo te zijn dat je ineens rigoureus ander werk gaat doen: wellicht is alleen het veranderen van je takenpakket in je huidige branche de oplossing, of brengt juist jouw huidige takenpakket werkgeluk maar kun je beter van organisatie of sector wisselen. Ook kan je besluiten om van het bestaan als zelfstandige tóch weer te switchen naar werk in loondienst óf andersom: als het maar past bij wat jou gelukkig maakt in je werk. Mogelijkheden te over! 

Francis sloot de avond feestelijk af met een cadeautje voor de deelnemers, als blijk van waardering voor hun deelname en het zetje in de richting naar het volgen van hun hart in hun (toekomstige) baan. 

Benieuwd geworden naar Francis en haar werk als loopbaancoach? Kijk dan op https://www.finesse-loopbaancoaching.nl/