Met ROEG! beleef je de Drentse natuur. Dat kan nu ook vanuit de bibliotheken van De Wijk en Gieten. Sinds begin 2020 is daar een ROEG!-Hoek.

In deze bibliotheken is een ROEG!-hoek ingericht rond het thema Vogels in de winter. Je kan hier tijdens openingstijden van de bibliotheek naartoe. Er zijn ook speciale activiteiten: In De Wijk is dat elke dinsdag. In Gieten is dat eens in de twee weken op de donderdag. Zo zijn er lezingen, workshops voor kinderen en kun je vragen stellen aan de boswachter. Zie de agenda op deze pagina voor de data.

Iets extra’s: Vogelbeleefpad

Zin om eropuit te gaan? Leen dan de ROEG!-Rugzak in De Wijk of Gieten. Daarin vind je het Vogelbeleefpad: een route met boeiende opdrachten. In de rugzak vind je de materialen die je daarbij nodig hebt, zoals een verrekijker, een vogelkaart en een schepje.

Natuurfotografie

Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2021 stond het thema natuurfotografie centraal.

Wat is ROEG!?

ROEG! is een tv programma van RTV Drenthe en een online platform. Het wordt gemaakt door acht organisaties: RTV Drenthe, de provincie Drenthe, Staatsbosbeheer, IVN Natuureducatie, Landschapsbeheer Drenthe, Het Drentse Landschap, Natuur & Milieufederatie Drenthe en Natuurmonumenten. Samen met Biblionet Drenthe wordt de ROEG! Hoek gerealiseerd. Meer nieuws en informatie op www.roeg.tv.

Agenda ROEG!