De bieb: meer dan boeken alleen

Berend krijgt hulp bij zijn belastingaangifte. Jordi leert er voor zijn theorie-examen. Hester volgt de cursus computervaardigheid. En Dieke checkt haar nieuwste vlogs. Allemaal bij de bieb. De bibliotheek is véél meer dan alleen boeken.

“Kennis vergroten, interessante workshops volgen, een bakkie doen, chillen met vrienden, gebruik maken van gratis wifi of gewoon even ongestoord surfen op internet. Het kan hier allemaal”, vertelt gastheer Sieb van de Bieb. Je ontmoet Sieb online, waar hij in zijn vlogs vertelt wat er allemaal te doen is. Maar ook in het echt, bijvoorbeeld tijdens een van de vele activiteiten die de bieb voor jong en oud organiseert.

Lezen, leren, rappen. Kom naar de bieb!

De wereld wordt groter als je woordenschat groeit. Dat is de reden dat de bieb een fijne plek moet zijn voor de kleintjes onder ons. We hebben knusse voorleeshoekjes, educatievespelletjes en een uitgebreid aanbod boeken.

Ook voor pubers en jongeren is de bieb een plezierige plek. Je wordt hier niet gestoord door ‘vervelende’ broertjes en zusjes, vindt er alle informatie voor je werkstuk en je kunt er jouw (online) vrienden ontmoeten.

Wist je trouwens dat je in de bieb gratis kunt oefenen voor je theorie-examen ? En dat we rapworkshops geven?

Oefenen met taal

Plezier in de bieb begint bij goed kunnen lezen en schrijven. Daarom geven we taalondersteuning aan alle inwoners van Drenthe die daar behoefte aan hebben. Zo helpen we opa’s en oma’s op weg om hun kleinkinderen voor te lezen en leggen we uit hoe je leuke dingen opzoekt op internet.

Computercursus Klik & Tik

Tegenwoordig gaat bijna alles per computer: post komt via e-mail binnen, geldzaken regel je online en de belastingdienst ontvangt de aangifte ook het liefst digitaal. Dat is soms best lastig. Vooral als je (nog) niet zo vaardig met de computer of tablet bent. Vandaar dat we Klik & Tik hebben bedacht: een cursus waarbij je stap voor stap - in jouw eigen tempo - uitleg krijgt over de werking van de computer.

Verdieping of ontspanning

Soms laten we de computer juist even links liggen en organiseren we - samen met andere organisaties - activiteiten voor lichaam en geest. Zo kun je via ons een lezing van een schrijver bijwonen of ga je in een groepje met de boswachter op pad.

VerGROOT je wereld

De bieb is dé plek waar je e-books, luisterboeken en films leent. En waar je netwerkt in het digitale café, op zoek gaat naar cultuur, samen leuke activiteiten onderneemt en interessante lezingen en workshops volgt over voeding, tuinieren of welk onderwerp dan ook. En wist je dat je met juridische vragen heel goed terecht kunt op ons juridische spreekuur?

Kom oefenen voor je autotheorie-examen

Kom oefenen voor je autotheorie-examen

Kom games bouwen en programmeren

Kom games bouwen en programmeren

Kom je digitale skills ontwikkelen

Kom je digitale skills ontwikkelen

Kom kennismaken met nieuwe technieken

Kom kennismaken met nieuwe technieken

Kom naar ons brede aanbod activiteiten

Kom naar ons brede aanbod activiteiten

Deel deze pagina