Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Veel voorkomend is dat je gebruikersnaam (of lenersnummer) en het wachtwoord niet juist worden ingevoerd. Let erop dat je beide zonder spaties intypt. Andere redenen waarom je niet kunt inloggen zijn:

  • Als je meer dan drie foute inlogpogingen hebt gedaan. Je pas is dan uit veiligheidsredenen voor een dag geblokkeerd.
  • Je abonnement is niet meer geldig. Neem dan contact op met de bibliotheek waar je bent ingeschreven.
  • Verlengen en reserveren is niet mogelijk als het bedrag dat je de bibliotheek verschuldigd bent meer dan € 5,- bedraagt of als een bedrag langer dan twee maanden openstaat.

Ben je het wachtwoord vergeten? Klik hier om je wachtwoord per e-mail toegestuurd te krijgen. Geen e-mail? Vraag in de bibliotheek om een (tijdelijk) nieuw wachtwoord.

Vanaf 10 juli 2018 is het niet meer mogelijk om in te loggen met een pincode maar alleen nog met een wachtwoord. Dit is namelijk veiliger dan met een pincode, want deze laatste is eenvoudig te raden. Heb je nog een pincode, dan gebruik je in 'Mijn Menu' de functie “wachtwoord vergeten”. Je ontvangt dan een e-mail met een link om een wachtwoord in te stellen.

Wachtwoord kiezen

Het nieuwe wachtwoord voor 'Mijn Menu' moet bestaan uit 8 of meer tekens en minstens 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 1 cijfer en 1 teken (@#$%&) bevatten.

Wachtwoord wijzigen

Het wachtwoord wijzigen kan in Mijn menu op je persoonlijke pagina.

Wachtwoord kwijt?

Klik hier om je wachtwoord per e-mail toegestuurd te krijgen.

Achter de Berichtvoorkeuren op je persoonlijke pagina staat de optie Aanwinstenmail. Dit is een service van de Drentse bibliotheken die je informeert over aanwinsten in de door jouw geselecteerde rubrieken. Je ontvangt dan ongeveer een keer per maand een overzicht van de nieuwe boeken, dvd's enz. gratis thuis in je mailbox.

Kijk onder Nieuw in de bibliotheek hoe je je kunt abonneren op deze service. 

Heb je een ander e-mailadres of zit er een fout in je mailadres, dan kun je dat zelf aanpassen. Log eerst in en ga naar Mijn gegevens. Hier kun je zelf het mailadres wijzigen. Mocht dit niet lukken, neem dan contact op met de klantenservice van de bibliotheek waar je bent ingeschreven.

Het is belangrijk dat je juiste e-mailadres bij de bibliotheek bekend is. Op dit adres ontvang je o.a. berichten over je reserveringen.   

Een wijziging van adres, telefoonnummer of bankrekeningnummer kun je niet zelf aanpassen. Geef dit zo spoedig mogelijk per e-mail, telefonisch of persoonlijk door aan de bibliotheek waar je lid bent.

Deel deze pagina