Wat doe je voor de klas als je niet van lezen houdt? Terwijl het ene na het andere leesoffensief wordt bedacht, blijft de leesvaardigheid in ons land achter. De oplossing is echter simpel. Als je als leerkracht zelf het goede voorbeeld geeft, krijg je jouw leerlingen met plezier aan het lezen!

Biblionet Drenthe organiseert op 24 mei een lezing die jou helpt om die inspirerende lezende leerkracht te worden: 'Wie niet leest is gek!'. De lezing kun je op drie manieren volgen. Neem gratis deel aan de lezing in Diever om 16.30 uur, in Assen om 19.30 uur, of gewoon thuis via de livestream.

In deze lezing vertelt Naomi Smits hoe lezen leuk wordt en hoe jij jouw collega's kunt aanmoedigen om ook aan het lezen te slaan. Lezen is namelijk het allerbelangrijkste vak dat er is. Naast leerkracht van groep 8 is Smits ook leescoördinator, auteur en medeoprichter van de Leesknokploeg. Haar nieuwste boek Wie niet leest is gek heeft al veel mensen binnen en buiten het onderwijs weten te inspireren. 

Eén lezing, drie opties

Op woensdag 24 mei zijn er drie mogelijkheden om deze lezing bij te wonen:

Tijdstip Locatie Adres
16.00 tot 17.30 uur RSG Stad en Esch Westeres 7, Diever
19.30 tot 21.00 uur DNK Weiersstraat 1, Assen
19.30 tot 21.00 uur Livestream Online


Kies in het formulier de optie die jou het beste uitkomt en meld je gratis aan!
NB. Voor de livestream kunnen ook niet-leescoördinatoren (leerkrachten) zich aanmelden.
Inschrijven is mogelijk tot 22 mei. 

Foto Naomi Smits: Doriekefotografie

 

Meld je aan voor de lezing: 'Wie niet leest is gek!'

Let goed op de aanmeldoptie die je kiest. Op een later moment uitschrijven en wisselen naar Assen of Diever is alleen mogelijk indien de locatie nog niet vol is.

Details activiteit

Startdatum 24-05-2023
Max. deelnemers Onbeperkt
Prijs per persoon Gratis
Locatie Scholengemeenschap Stad en Esch